Ruperto

Eigen productie

Het voer dat onze schapen krijgen, wordt door ons verbouwd en garandeert zo een optimale en kwaliteitsvolle voeding, waarbij de traceerbaarheid van het proces te allen tijde gecontroleerd wordt.

Vers gemolken rauwe melk.

De vers gemolken melk gaat rechtstreeks, door de leiding, van de melkstal naar de productietank en zo krijgen we een meer “levende” melk die ons schonere smaken en aroma’s zal geven.

Werk op menselijke schaal

Handmatig werk in alle processen zijn onze kenmerken waarbij we dagelijks al onze zintuigen op de proef stellen. We verwijderen de wrongel met de hand in het vat en vormen deze heel voorzichtig, waarbij we de kazen elke dag omdraaien en de kazen regelmatig wassen met de gewassen korst. Ten slotte wikkelen we elke kaas in voedselpapier om deze te beschermen tegen licht en lucht.

Natuurlijke schors

Onze korsten zijn natuurlijk en volledig eetbaar, hoewel langgerijpte kazen, afhankelijk van de mate van rijping, agressiever in de mond zullen zijn. De natuurlijke korst geeft de kaas karakter en geeft hem unieke organoleptische eigenschappen.

Kenmerkende kaas

Onze kazen zijn uniek in de Murcische gemeenschap en hebben twee belangrijke nationale onderscheidingen ontvangen (Gourmetquesos 2018) in de korte tijd dat we op de markt zijn. Onze kazen worden al verkocht in de beste gespecialiseerde winkels van het land. Zonder chemische toevoegingen !We voegen slechts een klein deel van de natuurlijke melkzuurbacteriën, lamsstremsel en zout toe. Zonder enig conserveermiddel of ander chemisch additief.